19
2015 ARALIK
Kategori   /   Skalite 2015
  • 19/12/2015
  • 19/12/2015

Skalite 2015 Bodrum Bölgesel Ödülü

Turizm sektörünün otel, acente, havayolu, kongre merkezi, v.b tüm dallarının profesyonellerini çatısı altında toplayan, 81 yıllık geçmişiyle dünyanın en köklü, 90 ülkede yapılanmasıyla da en geniş tabanlı sivil toplum örgütü olan Skal International'in en büyük kulubü olan, Skal International İstanbul Kulübü evsahipliğinde, Skalite "Turizm'de Kalite" Ödülleri'nin bu yıl 18.'si düzenlendi. Bölge Ödülleri kategorisinde Skal Bodrum Kulübü'nün önerdiği  Ahşap Yat Yapım Ustası Erol Ağan bu ödüle layık görülmüştür. Erol Ağan'ın kendi ağzından Gulet tasarlama sanatını dinleyelim;

Gulet tasarlamak hiç bir zaman kolay bir iş olmamıştır..İşe kendini adamak, çok çalışmak, ve titizlik ister. Çünkü yapılacak tekne yenilmezliği ve güzelliği ile ünlenmiş “Bodrum Tipi Gulettir.” Tamamen ahşaptan yapılan bu tekneler uzun yıllara dayalı çalışmalar ve derinlemesine incelemer sonucunda elde edilen meşakkatli bir bilgi kümesinin eseridir. Namı meşhur Akdeniz dalgalarının gücüne, sert rüzgarlara dayanmalı aynı zamanda insana kendini evinde hissettiren bir rahatlık içinde yeterince rahat ve geniş olmalı, işçiliği insanı çekerken bir gün batımı bir kuğu misali süzülerek ilerlemelidir..

İşte Erol Ağan böylesi dayanıklı yeri geldiğinde lüks, dayanıklı guletlerin mimarı ve yaratıcısıdır. Sorsalar Türkiye yat ve tekne imalat sektöründe kim kimdir; gerçek bir tekne imalatçısı yenilikçi ve sektöre kattıkları saymakla bitmez Erol Ağan akla ilk gelen isimler arasında olacaktır. 1936 yılında Bodrum’da doğan Erol Ağan olağan üstü iş geçmişi ve uluslararası tanınmışlığıyle hem gulet tasarımı ve hem de yapımı konusunda artık bulunması oldukça ender ustalardan birisi olarak karşımıza çıkacaktır. 

Ağanlar Tersanesinin kurucusu kökenleri deniz ve gulet olan bir kökten gelmektedir. Yaptığı sadece atalarının ayak izlerini titizlikle ama daha çok çalışarak ve yaratarak izlemekten ibarettir. Bu başarısını kimi zaman ustası Ziya’ya kimi zaman da işine olan derin aşkında aramak gerekir.

Erol Ağan görevlerini ikinci kuşak Ağanlara başarıyle teslim etmekle birlikte çocuklarından birisi gördüğü tersanesini ziyaret etmekten hiç bir zaman kendisini alamamaktadır.  Bugün hala onun her sabah düzenli işe gelişini, o çok sevdiği Türk kahvesini çalışanlarla konuşarak içişini seyreden bizler, şirkete kattığı vizyonun ne kadar sarsılmaz olduğunu bilerek ve hissederek çalışıyoruz.