12
2018 HAZİRAN
Kategori   /  

SKAL Bodrum ; Çocuk Dostu Turizm Eğitimi

SKAL Bodrum'dan Çocuk Dostu Turizm Eğitimi

ATG Otelleri bünyesindeki WOW Bodrum Resort ev sahipliğinde, Uluslararası Çocuk Merkezi, SKAL Bodrum ve BODER iş birliğinde gerçekleşen “Çocuk Dostu Turizm” eğitimi Bodrum’da gerçekleşti.

Etkinliğin açılış konuşmacısı Uluslararası Çocuk Merkezi (ICC) Proje Süpervizörü Çağıl Metin Balcı idi. “Türkiye’yi Çocuk Dostu Turizm Cenneti Yapalım” mottosu ile başlatılan proje eğitimi kapsamında, Balcı’nın “Çocuk Dostu Turizm” adına proje koordinatörü Beril Uğuz ile birlikte bir sunum gerçekleştirdi.

Sunumda ICC’nin Paris’ten Ankara’ya uzanan öyküsü hakkında bilgi aktarımında bulunan Çağıl Metin Balcı; “AB Delegasyonu, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), ECPAT International gibi kurumlarla çalışıyoruz. Uluslararası Çocuk Merkezi Derneği olarak, turizm sektöründe çocuk haklarının korunması ve çocuğa karşı şiddetin önlenmesi amacıyla faaliyet yürütmekteyiz” dedi.

Türkiye’nin ilk Çocuk Dostu oteli olan WOW Bodrum Resort’te gerçekleşen eğitim 4 modülden oluştu.

1-) Çocuk Hakları ve Çocuk Dostu Turizm
Prof. Dr. Betül Ulukol

2-) Çocuk Dostu Turizmde Çocuk Sağlığı
Dr. Ayşegül Esin

3-) Turizmde Çocuğa Karşı Şiddetin Önlenmesi
Prof. Dr. Betül Ulukol

4-) Turizm Sektöründe Çocuklarla İletişimi
Uzm. Psk. Ebru Ergin

Eğitime başta WOW Bodrum Resort, Paloma Group, Önderhan Beach Club, Club Müskebi, Ramada Resort Bodrum, La Blanche Resort, Marina Vista Bodrum, Bodrium Otel yöneticileri katıldı ve kapanışta sertifikaları törenle takdim edildi.