25
2018 TEMMUZ
Kategori   /  

SKAL Bodrum Sürdürülebilir Turizm için Bodrum Yadigarı’nda

SKAL Bodrum üyeleri ve dostları 25/07/2018 tarihinde Erman Aras ve Filiz Aras ev sahipliğinde Ortakent Bodrum Yadigarı’nda buluştular.

BODRUM’da “çiftçi diplomat” olarak da bilinen Ömer Aras, ömrü boyunca kendi elleriyle diktiği mandalina ağaçlarını turizme feda etmemek için çabaladı.200 dönüm araziden elde ettikleri 100 ton üründen gelir elde etmek için son bir hamle yaptılar. Ünlü Bodrum mandalinası klementini 3-6-9 kiloluk paketleyerek www.bodrummandalini.com adresinden satışa başladılar. Ancak bu da yetmedi, mandalin para etmemeye başlamıştı. Erman Aras, babasının hayalini yaşatmak için mandalinden katma değer yaratabilecek farklı ürünler elde etmeye karar verdi. Bunun için yatırımları yaptığı sırada babası Ömer Aras 93 yaşında hayatını kaybetti. Oğlu Aras’a son sözü, “Benden sonra ne yap ne et mandalin bahçemi yaşat. Sakın betona teslim etme” oldu.

Erman Aras, babası yokken de bahçe yürüyebilsin, kendini döndürsün diye önce şekersiz reçel, kolonya ve lokum üretmeye başladı. Ürünleri Bodrum Yadigarı adıyla markalaştırdı. Ve sonunda formül tuttu. Lokum ayaklanıp koşmaya başladı. Katkısız, geleneksel yöntemlerle üretilmekte olan ürünlerin yanı sıra şeker ilavesiz lokum ve reçeller dostların beğenisine sunuldu. Şimdi Bodrum ve İstanbul’daki belli noktalarda satış talepleri dışında dünyanın birçok yerinden de sipariş gelir oldu.

Erman Aras ve eşi Filiz Aras, tamamen organik olarak üretilen mandalinden papirüs kağıdına, kurutulmuş mandalina reçelinden, mandalina cipsine kadar 50 farklı ürün elde etti.  

Aras ; Yerel ürünlerin bölgeye öneminden, ürünlerinin üretim aşamalarına kadar bir çok bilgi verdi.